FőoldalGalériaOrvosainkCikkekKapcsolat

 

A fogápolást nem lehet elég korán kezdeni. Kisbabánk fogainak egészségére már akkor gondolnunk kell, amikor még csak a pocakban van. Fontos, hogy még a terhesség alatt a kismamák ... (teljes cikk)

Először is tisztáznunk kell, mi is az a lepedék, ami ellen harcolunk. A lepedék, vagy más néven plakk, valójában egy baktérium csoportosulás, ami nem csak a fogak felszínére hanem a fogpótlásokra is rátapad... (teljes cikk)

Az egészséges táplálkozás nem csak szervezetünk, testünk egészsége szempontjából fontos. Fogaink épsége is nagyban függ attól, hogy mit eszünk. Az ételek nem csak belsőleg ... (teljes cikk)

A fogfehérítés manapság kezd „trendivé” válni. Ebben a médiának igen nagy szerepe van. A címlapokról, az óriásplakátokról, a képernyőről, a mozivászonról vakítóan ... (teljes cikk)

A fognyaki érzékenység napjainkban sokakat érintő probléma. A világ lakosainak kb. 15 % - a szenved tőle. Felmérések szerint a 30-40 év közötti nők körében...(teljes cikk)

Mi a teendő foghúzás után? Mit tegyünk, ha kiütötték a fogunkat? Terhes vagyok. Kaphatok-e injekciót? Miért kell leszedni a fogkövet? Milyen gyakran érdemes fogorvoshoz menni?...(teljes cikk)

A gyerekeknek általában 2 éves korukig előbújik mind a 20 tejfoguk. Ezek apró, kis gyökérrel rendelkező fogacskák. Ahogy fejlődnek, a növekvő koponya ... (teljes cikk)

A szájszag nemcsak napjaink problémája. Az ókorból fennmaradt írásos emlékek törvényes válóokként említik. A kellemetlen lehelet (=halitózis) egy kínos tabu téma, amiről senki sem beszél szívesen. Ennek ellenére  a lakosság 20 % -a ...(teljes cikk)

  • Góc-rejtély

    A góc egy tünetmentes, krónikus gyulladásos folyamat, melyből a baktériumok illetve azok toxinjai időszakosan  a véráramba kerülnek. Íly módon a test bármely részébe eljutnak, ahol másodlagosan megbetegedést okozhatnak. Ezt hívjuk gócbetegségnek...(teljes cikk)

  • A fogszuvasodás visszafordítható?

Kezdeti állapotában igen. Ezért is fontos a rendszeres, félévenkénti fogászati ellenőrzés, ahol az időben felfedezett szuvasodás megfelelő kezeléssel visszafordítható. A szuvasodás kialakulásáért egyszerre több faktor jelenléte felelős: bizonyos ...(teljes cikk)

Az afta görög eredetű szó. Jelentése- „ égés”-  jól tükrözi a fő panaszt, melyet okoz. Igen kellemetlen, szúró fájdalommal járó hámfosztott terület. Leggyakrabban a pofa és az ajak ...(teljes cikk)

A szájpenész a Candida albicans okozta gombás fertőzés. Általában gyenge immunrendszerű egyéneknél fordul elő. Így leggyakoribb az újszülötteknél és az idős, krónikus betegségben szenvedőknél. Ennek az az oka...(teljes cikk)